Produse și Servicii

 

CLICK AICI

ATLASUL AGRICOL este proiectat ca un instrument de vizualizare date sub forma de harti si grafice dinamice, folosind imagini atractive si sugestive.
Acesta este structurat pe harti de intensitate cu date pe tara – cu date pentru ultimul an disponibil si cu un text care apare cand utilizatorul este cu mouse-ul asupra unui judet, si pe grafice cu date la nivel de judet – cu serie de date pentru ultimii zece ani sau ultimul an disponibil.
Cele cinci harti de intensitate acopera urmatoarele subdomenii: suprafata cu paduri si alte vegetatii forestiere, productia totala de fructe, productia totala de legume, productia totala de cereale boabe si productia de carne.

 TENDINŢE ECONOMICE

CLICK AICI

Instrumentul interactiv de vizualizare a datelor Tendinte economice  ofera fiecarui utilizator, indiferent de nivelul de pregatire profesionala, o privire de ansamblu rapida asupra evolutiei a opt indicatori economici principali.
Dupa selectarea unui indicator si a unei tari ( UE sau Zona Euro – ZE), va fi afisata sub forma grafica, tendinta indicatorului in ultimele 12 perioade de timp. In plus, utilizatorul poate adauga fie UE, fie ZE pentru comparatie.
Pentru unii indicatori, exista posibilitatea de a schimba perioadele de referinta. De exemplu, pentru datele de inflatie puteti alege intre „schimbarea fata de aceeasi luna a anului precedent” si „schimbarea fata de luna precedenta”. Sub grafic, exista definitia indicatorului (click pe butonul „i”) iar pentru a accesa setul de date sursa faceti clic pe „+ Mai multe informatii”).

 TINERII EUROPENI

CLICK AICI

Aplicatia Tinerii europeni este un infografic realizat de Eurostat, Biroul de statistica al Uniunii europene, destinat in principal tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani. Aplicatia permite compararea tinerilor din statele membre in ceea ce priveste integrarea lor in familie, conditiile de munca, hobby-urile si cum isi petrec tinerii timpul lor liber, ce studii au si cat de mult utilizeaza internetul si in ce scop.
Datele care sunt utilizate prin acest infografic, sunt cele disponibile in baza de date a Eurostat cu mici exceptii ce le puteti afla dand click pe icon-ul „i”.

 CALITATEA VIEŢII

CLICK AICI

Infograficul Calitatea vietii va ofera posibilitatea de a compara statisticile din tara dvs cu media UE si cu alte State Membre UE. Dimensiunile calitatii vietii, asa cum sunt prezentate in acest infografic, sunt: conditiile materiale de trai, conditiile de locuit, ocuparea fortei de munca, educatia, starea de sanatate, utilizarea timpului, relatiile sociale, siguranta, guvernarea si mediul. Impreuna, acestea determina nivelul general de satisfactie a vietii. Dupa ce selectati o tara, puteti alege apoi una dintre dimensiunile mentionate mai sus. In mod normal, pentru fiecare dintre ele, sunt prezentati doi indicatori diferiti. In majoritatea cazurilor, un indicator ofera informatii in legatura cu nivelul de satisfactie a persoanelor, in timp ce celalalt indicator furnizeaza informatii obiective despre aceasta dimensiune. Puteti obtine mai multe informatii dand clic pe „i” de langa denumirea fiecarui indicator. Dand clic pe „Date“, puteti accesa sursa de date.  In partea de jos a fiecarei pagini, aveti, de asemenea, posibilitatea sa incorporati acest infografic intr-un alt website si sa-l impartasiti pe retelele de socializare.